Ισπανική πόλη βάζει τέλος στις «πονηρές» στολές και στη… γύμνια των μπάτσελορ πάρτι

Ισπανική πόλη βάζει τέλος στις «πονηρές» στολές και στη… γύμνια των μπάτσελορ πάρτι

Οι ντόπιοι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ανεξέλεγκτες συμπεριφορές των τουριστών, που υπό την επήρεια του αλκοόλ ασχημονούν, κάνουν θόρυβο και ρυπαίνουν την πόλη τους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παραλιακό θέρετρο στην Costa Brava της Ισπανίας απαγόρευσε τις στολές με σεξουαλικό θέμα και τις sex dolls στα μπάτσελορ πάρτι των επισκεπτών, προειδοποιώντας με πρόστιμα έως 1.500 ευρώ. 

Η Platja d’Aro, μία κατά τα άλλα ήσυχη πόλη των 12.500 ανθρώπων, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για μπάτσελορ πάρτι, με πολλά ταξιδιωτικά γραφεία να προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν διαμονή, εκδρομές, ακόμη και υπηρεσίες στριπτίζ για κατά περίπτωση πάρτι γυναικών ή ανδρών. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύεται στην πόλη, φτάνοντας συχνά τις 300.000. 

Ωστόσο οι ντόπιοι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ανεξέλεγκτες συμπεριφορές των τουριστών, που υπό την επήρεια του αλκοόλ ασχημονούν, κάνουν θόρυβο και ρυπαίνουν την πόλη τους.

Τα νέα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από τα τέλη Ιουνίου, απαγορεύουν «την εμφάνιση σε δημόσιο χώρο ανθρώπων χωρίς ρούχα ή μόνο με εσώρουχα, στολές ή αξεσουάρ που αναπαριστούν ανθρώπινα γεννητικά όργανα ή με κούκλες ή άλλα αξεσουάρ σεξουαλικής φύσης». 

Οι παραβιάσεις επισύρουν πρόστιμα από 300 έως 1.500 ευρώ

Ισπανική πόλη βάζει τέλος στις «πονηρές» στολές και στη… γύμνια των μπάτσελορ πάρτι-1
Η Platja d’Aro πλημμυρίζει κάθε καλοκαίρι από τουρίστες που ξεφαντώνουν σε μπάτσελορ πάρτι – Φωτ. αρχείου: Shutterstock.

Κατά την αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Νταβίντ Πουέρτας, επικαλέστηκε την περίπτωση ενός μελλόνυμφου τον οποίο οι φίλοι του είχαν δέσει σε μια κολόνα, παίζοντας δυνατά μουσική και τραγουδώντας μέχρι πρωίας – κρατώντας παράλληλα άγρυπνους και τους ντόπιους. 

«Αυτές οι συμπεριφορές έχουν αντίκτυπο στην ομαλή συνύπαρξη της κοινότητας με τους επισκέπτες και πρέπει να αντιμετωπιστούν», ανέφερε ο δήμαρχος Μαουρίσι Χιμένες, προσθέτοντας πως, αν ενέπιπτε μόνο στη δική του δικαιοδοσία, θα είχε απαγορεύσει εντελώς τις προγαμήλιες αυτές συνάξεις. 

Πέραν των προστίμων, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη εποχικών αξιωματικών για την ενίσχυση της τοπικής αστυνομίας. 

Ισπανική πόλη βάζει τέλος στις «πονηρές» στολές και στη… γύμνια των μπάτσελορ πάρτι-2
Φωτ.: αρχείου

Η Platja d’Aro είναι μόλις μία από τις πόλεις που πασχίζουν να περιορίσουν τις υπερβολές των ξενύχτηδων. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα θέρετρα της Costa Brava, Tossa de Mar και Lloret de Mar, καθώς και πόλεις όπως η Σεβίλλη, η Μάλαγα και η Γρανάδα.

Η Ισπανία βρίσκεται εν μέσω ενός διογκούμενου κύματος διαμαρτυρίας κατά του υπερτουρισμού. Στη Μαγιόρκα, οι ντόπιοι απειλούν να «παγώσουν» τις πτήσεις στο αεροδρόμιο αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον μαζικό τουρισμό, ενώ στις Βαλεαρίδες Νήσους έχουν θεσπιστεί μέτρα για την απαγόρευση της δημόσιας κατανάλωσης αλκοόλ και των σκαφών για πάρτι.

Πηγή: Guardian/CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT