Γάζα: Παύση επιχειρήσεων στην ανατολική Τζαμπάλια, ανακοίνωσε το Ισραήλ

Γάζα: Παύση επιχειρήσεων στην ανατολική Τζαμπάλια, ανακοίνωσε το Ισραήλ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή, τα στρατεύματα εντόπισαν επίσης τις σορούς επτά ομήρων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του τερμάτισαν τις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια των επιχειρήσεων ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε 10 χιλιόμετρα σηράγγων και αρκετές εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων, ενώ γίνεται αναφορά σε περισσότερες από 200 αεροπορικές επιδρομές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή, τα στρατεύματα εντόπισαν επίσης τις σορούς επτά ομήρων, όπως αναφέρει το Reuters.

Ισραήλ: Καμία συμφωνία χωρίς επιστροφή των ομήρων

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχθεί συμφωνία για παύση των μαχών στη Γάζα εάν αυτή δεν περιλαμβάνει επιστροφή των ομήρων, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής ασφάλειας.

Το σχόλιο ήρθε έπειτα από ανακοίνωση της Χαμάς που ανέφερε ότι θα ήταν έτοιμη για συμφωνία ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, εφόσον το Ισραήλ σταματούσε τις μάχες στη Γάζα.

«Δεν θα υπάρξει εκεχειρία ούτε διακοπή των μαχών στη Γάζα που δεν αποτελεί μέρος συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε ο αξιωματούχος σε σχόλια που εστάλησαν στο Reuters. «Οποιαδήποτε εκεχειρία θα προκύψει αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο συμφωνίας», όπως τονίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT