Η Λουιζιάνα θέλει να κρεμάσει τις Δέκα Εντολές στις σχολικές τάξεις

Η Λουιζιάνα θέλει να κρεμάσει τις Δέκα Εντολές στις σχολικές τάξεις

Με βάση νομοσχέδιο, κάθε τάξη θα πρέπει να έχει κρεμασμένες τις Δέκα Εντολές «σε αφίσα ή πλαισιωμένη εικόνα που είναι τουλάχιστον 27 επί 35 εκατοστά»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχολεία στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσαν σύντομα να υποχρεούνται από τον νόμο να έχουν κρεμασμένες τις Δέκα Εντολές της Βίβλου σε κάθε τάξη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας ενέκρινε σχετικό νομοσχέδιο, μέσα στην εβδομάδα, με ψήφους 79-16, στέλνοντάς το στο γραφείο του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη, Τζεφ Λάντρι. Μόνο οι Δημοκρατικοί ψήφισαν κατά της νομοθεσίας.

Εάν ο κυβερνήτης το υπογράψει ως νόμο, κάθε εκπαιδευτική μονάδα στη Λουιζιάνα που λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχει κρεμασμένες τις Δέκα Εντολές «σε αφίσα ή πλαισιωμένη εικόνα που είναι τουλάχιστον 27 επί 35 εκατοστά». Παράλληλα προβλέπεται, με βάση το νομοσχέδιο, ότι το κείμενο των Δέκα Εντολών θα είναι το κεντρικό σημείο της αφίσας ή της πλαισιωμένης εικόνας και θα είναι τυπωμένο με μεγάλη, ευανάγνωστη γραμματοσειρά

Η Ρεπουμπλικανή αντιπρόσωπος της πολιτείας, Ντόντι Χόρτον, δήλωσε ότι οι Δέκα Εντολές αποτελούν κομμάτι της νομικής ιστορίας και ως εκ τούτου το νομοσχέδιο έχει ως σκοπό να προωθήσει έναν «ηθικό κώδικα» μέσα στην τάξη.

Η ίδια απέρριψε τις επικρίσεις των Δημοκρατικών και άλλων πολιτικών αντιπάλων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μια πολιτεία που απαιτεί ένα θρησκευτικό κείμενο σε όλες τις σχολικές αίθουσες θα παραβίαζε το σύνταγμα των ΗΠΑ, που προβλέπει ότι το Κογκρέσο «δεν μπορεί να θεσπίσει νόμο σχετικά με την καθιέρωση θρησκείας».

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT