Συνάντηση Ερντογάν-Κούρτι στην Αγκυρα, με ατζέντα ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας

Συνάντηση Ερντογάν-Κούρτι στην Αγκυρα, με ατζέντα ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας

Με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο επικεντρώθηκαν στον στόχο της αύξησης του όγκου των μεταξύ τους εμπορικών συναλλαγών, ο οποίος είναι περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία».

Ο Ερντογάν δήλωσε, επίσης, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο σε κάθε τομέα, αναμένονται όμως βήματα από το Κοσσυφοπέδιο, ιδίως στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της Παλαιστίνης, λέγοντας ότι «για να τερματιστούν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, θα πρέπει να αυξηθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ, να υποστηριχθεί η λύση των δύο κρατών και να υποστηριχθεί ενεργά η Παλαιστίνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT