Εκστρατεία Τραμπ: «Βροχή» από δωρεές μετά την καταδίκη

Εκστρατεία Τραμπ: «Βροχή» από δωρεές μετά την καταδίκη

Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 77χρονου Ρεπουμπλικανού φέρεται να συσπειρώνει γύρω του πλήθος δωρητών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 77χρονου Ρεπουμπλικανού φέρεται να συσπειρώνει γύρω του πλήθος δωρητών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής, από την ώρα που ανακοινώθηκε δηλαδή η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Αμερικανού πρώην προέδρου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση του χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς έως και το πρωί της επόμενης μέρας, η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να συγκέντρωσε 34,8 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το στρατόπεδο του ίδιου του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου και νυν προεδρικού υποψηφίου, υπογραμμίζοντας έτσι την ικανότητα του Τραμπ να κεφαλαιοποιεί ως προεκλογικά «κέρδη» τις νομικές του περιπέτειες.

Και σε επίπεδο ρητορικής άλλωστε, μετά τη σε βάρος του απόφαση στην οποία θα ασκήσει έφεση, ο 77χρονος Ρεπουμπλικανός επιχειρεί να βγει «από πάνω» εμφανιζόμενος ως «πολιτικός κρατούμενος» και «θύμα».

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ επιχειρούσαν, εδώ και καιρό, να αυξήσουν τα χρήματα που μπαίνουν ως δωρεές στα ταμεία τους, όχι μόνο για να στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου αλλά και για να καλύψουν μέρος των νομικών του εξόδων που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT