Ισπανία: Πρόστιμα 150 εκατ. ευρώ σε αεροπορικές χαμηλού κόστους

Ισπανία: Πρόστιμα 150 εκατ. ευρώ σε αεροπορικές χαμηλού κόστους

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις EasyJet, Ryanair, Vueling και Volotea

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η ισπανική κυβέρνηση σε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost). Τα πρόστιμα αφορούν πολιτικές των εταιρειών αυτών σχετικά με την επιπλέον χρέωση επιβατών για τις χειραποσκευές.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Καταναλωτικών Υποθέσεων της χώρας προχώρησε στα πρόστιμα κατά των αεροπορικών της EasyJet, Ryanair, Vueling και Volotea μετά από έρευνα που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Με βάση την απόφαση, θα μπορούσε να απαγορευτεί στις τέσσερις εταιρείες να χρεώνουν τους επιβάτες για τις χειραποσκευές στο μέλλον.

Η Ενωση Ισπανικών Αεροπορικών Εταιρειών (ALA), η οποία εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες, αντέδρασε στην απόφαση, χαρακτηρίζοντας τα πρόστιμα «δυσανάλογα». Ο οργανισμός επεσήμανε ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Πηγές του ισπανικού υπουργείου δήλωσαν στον Guardian ότι η γενική διεύθυνση καταναλωτικών υποθέσεων είχε ξεκινήσει έρευνα τον περασμένο Ιούνιο μετά από καταγγελίες οργανώσεων καταναλωτών για «καταχρηστικές πρακτικές» των εν λόγω αεροπορικών εταιρειών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT