Το Κογκρέσο κάλεσε τον Νετανιάχου να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση

Το Κογκρέσο κάλεσε τον Νετανιάχου να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, ο Δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, καθώς και ο Δημοκρατικός ηγέτης της Βουλής, Χάκεμ Τζέφρις

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής στις ΗΠΑ έχουν απευθύνει πρόσκληση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση στο Κογκρέσο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της ομιλίας.

Την επιστολή πρόσκλησης στον Νετανιάχου υπογράφουν ο Τζόνσον, ο Δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, καθώς και ο Δημοκρατικός ηγέτης της Βουλής, Χάκεμ Τζέφρις. 

Το προηγούμενο διάστημα, ο Τζόνσον είχε δηλώσει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα απευθυνόταν «σύντομα» σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, για τους χειρισμούς στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος έχει εδώ και καιρό ευθυγραμμιστεί με τους Ρεπουμπλικανούς, τον Μάρτιο απευθύνθηκε σε μέλη του κόμματος στη Γερουσία μέσω βιντεοκλήσης, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ομιλία του Σούμερ, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό εμπόδιο στην ειρήνη, τονίζοντας την ανάγκη διενέργειας εκλογών στο Ισραήλ.

Σημειώνεται πως η ομιλία αυτή, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα καταστήσει τον Νετανιάχου τον πρώτο ξένο ηγέτη που μιλάει τέσσερις φορές σε κοινές συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί στις τρεις ομιλίες, με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Με πληροφορίες από Reuters, The Hill

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT