FT: Ο Βρετανός πρέσβης στο Μεξικό απολύθηκε επειδή σημάδεψε υπάλληλο με όπλο

FT: Ο Βρετανός πρέσβης στο Μεξικό απολύθηκε επειδή σημάδεψε υπάλληλο με όπλο

Το βιογραφικό του Τζον Μπέντζαμιν στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρει ότι «διατέλεσε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό μεταξύ 2021 και 2024»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Μεξικό απολύθηκε καθώς φέρεται να σημάδεψε με όπλο έναν υπάλληλο της τοπικής πρεσβείας, σε ένα περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως έγραψε την Παρασκευή η εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρεσβευτής Τζον Μπέντζαμιν ταξίδευε σε δύο πολιτείες του Μεξικού, που είναι γνωστές για την έντονη παρουσία των καρτέλ, όταν σήκωσε ένα όπλο και σημάδεψε έναν υπάλληλο μέσα στο όχημα με το οποίο ταξίδευαν. Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται την ύπαρξη σχετικού βίντεο καθώς και καλά ενημερωμένες πηγές.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, είπαν οι ίδιες πηγές στους Financial Times και ο Μπέντζαμιν απολύθηκε αμέσως μετά. Η σελίδα του Μπέντζαμιν στην πλατφόρμα LinkedIn αναφέρει ότι η θητεία του ως πρέσβης έληξε τον Μάιο και το βιογραφικό του στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρει ότι «διατέλεσε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό μεταξύ 2021 και 2024».

Ο ίδιος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για κάποιο σχόλιο, ούτε και η βρετανική πρεσβεία στο Μεξικό. Ενα βίντεο που φαίνεται πως δείχνει το εν λόγω περιστατικό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο X νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, από έναν ανώνυμο λογαριασμό που δημιουργήθηκε πρόσφατα, με όνομα χρήστη @subdiplomatic.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα που φέρεται να είναι ο Μπέντζαμιν, να κάθεται δίπλα στον οδηγό σε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV που είναι σταθμευμένο, και να γυρίζει χαμογελώντας για να σημαδέψει κάποιον που κάθεται στο πίσω κάθισμα. Σημειώνεται πως το βίντεο δεν έχει επαληθευτεί από το Reuters.

Με πληροφορίες από Financial Times, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT