Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί τον Νετανιάχου «να μην αγνοήσει» το σχέδιο εκεχειρίας

Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί τον Νετανιάχου «να μην αγνοήσει» το σχέδιο εκεχειρίας

«Υπενθυμίζω στον Νετανιάχου ότι διαθέτει ένα δίκτυ ασφαλείας από εμάς για την απελευθέρωση των ομήρων, αν ο Μπεν Γκβιρ και ο Σμότριχ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση» δήλωσε ο Γιαΐρ Λαπίντ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να εξετάσει προσεκτικά την πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, πρόσφερε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι ακροδεξιοί εταίροι του συνασπισμού.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν μπορεί να αγνοήσει την σημαντική ομιλία του προέδρου Μπάιντεν. Στο τραπέζι υπάρχει μία συμφωνία και πρέπει να επιτευχθεί», γράφει ο Γιαΐρ Λαπίντ σε ανάρτησή του στο Χ.

«Υπενθυμίζω στον Νετανιάχου ότι διαθέτει ένα δίκτυ ασφαλείας από εμάς για την απελευθέρωση των ομήρων, αν ο (Ιταμάρ) Μπεν Γκβιρ και ο (Μπεζαλέλ) Σμότριχ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως βάσει της πρότασης για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα, η Χαμάς θα προχωρήσει στην απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT