Ακροδεξιοί υπουργοί απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση εάν ο Νετανιάχου δεχθεί την εκεχειρία του Μπάιντεν

Ακροδεξιοί υπουργοί απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση εάν ο Νετανιάχου δεχθεί την εκεχειρία του Μπάιντεν

Ισραηλινοί υπουργοί απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Νετανιάχου εάν αυτός αποδεχθεί τη συμφωνία που παρουσίασε την Παρασκευή ο Τζο Μπάιντεν για μια πολύμηνη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινοί υπουργοί, προερχόμενοι από τον χωρό της άκρας δεξιάς, απείλησαν σήμερα ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποδεχθεί τη συμφωνία που παρουσίασε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για μια πολύμηνη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι το κόμμα του «θα διαλύσει την κυβέρνηση».

Μια τέτοια συμφωνία που θα συνεπάγεται τον τερματισμό του πολέμου χωρίς όμως την εξάλειψη της Χαμάς «θα ήταν απερίσκεπτη» και «θα αποτελούσε νίκη της τρομοκρατίας και απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», υποστήριξε ο υπερθνικιστής επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς προειδοποίησε, από την πλευρά του, ότι «δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που θα αποδεχτεί αυτό το προτεινόμενο σχέδιο».

Ο Σμότριτς ζήτησε να συνεχιστεί η επίθεση στη Γάζα μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μείνει στην κυβέρνηση.

Με ανάρτησή του στο X, ο Σμότριτς, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός, υπογράμμισε επίσης ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσωρινά μέτρα εκεχειρίας, όπως θα ήταν η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, η επιστροφή των Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα και μια ευρεία απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT