Ολ. Σολτς: Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό των εδαφών του ΝΑΤΟ

Ολ. Σολτς: Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό των εδαφών του ΝΑΤΟ

«Επειδή η απειλή από τη Ρωσία θα συνεχιστεί, αποφασίσαμε πέρυσι να αναπτύξουμε πρόσθετες μονάδες στις χώρες της Βαλτικής, ενώ μια ολόκληρη ταξιαρχία θα σταθμεύει εκεί μόνιμα στο μέλλον», ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποτρεπτικό χαρακτήρα» απέναντι στη Ρωσία, έχει η πρόσφατη κίνηση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας, σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, Ολαφ Σολτς.

Οπως ανέφερε την Κυριακή, θα πρέπει να είναι σαφές στη Μόσχα ότι το NATO θα είναι έτοιμο να αμυνθεί, εφόσον χρειαστεί. Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολικής Γερμανίας, ο Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παρουσία του ΝΑΤΟ στη Βαλτική, στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Επειδή η απειλή από τη Ρωσία θα συνεχιστεί, εμείς και άλλοι σύμμαχοι αποφασίσαμε πέρυσι να αναπτύξουμε πρόσθετες μονάδες στις χώρες της Βαλτικής, ενώ μια ολόκληρη ταξιαρχία θα σταθμεύει εκεί μόνιμα στο μέλλον», είπε ο Σολτς, σύμφωνα με το χειρόγραφο της ομιλίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η διπλωματία μπορεί να είναι επιτυχής μόνο από μια θέση ισχύος, προσθέτοντας ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας τα κράτη της Βαλτικής να μπορούν να βασίζονται πλήρως στο ΝΑΤΟ, σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

«Αυτή η αλλαγή πολιτικής στα ζητήματα ασφάλειας είναι απαραίτητη για να δείξουμε στη Ρωσία ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό των εδαφών του ΝΑΤΟ από επιθέσεις», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT