Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τυχόν «μοιραία λάθη» στην Ουκρανία

Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τυχόν «μοιραία λάθη» στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για τυχόν «λάθη που μπορεί να έχουν θανατηφόρες συνέπειες»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα Δευτέρα για τυχόν «λάθη που μπορεί να έχουν θανατηφόρες συνέπειες» όσον αφορά στο να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Interfax και TASS.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Κιέβου να επιτεθεί σε ρωσικά συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης θα ματαιωθούν και η Μόσχα μπορεί να αντιδράσει ασύμμετρα σε τέτοια βήματα.

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους Αμερικανούς ηγέτες για λανθασμένους υπολογισμούς που θα μπορούσαν να έχουν μοιραίες συνέπειες, για κάποιο άγνωστο λόγο, υποτιμούν τη σοβαρότητα της απόκρουσης που μπορεί να λάβουν», είπε ο κ. Ριαμπκόφ.

Video games

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μιλήσει επανειλημμένα για αυτό το θέμα. «Προτρέπω αυτούς τους αξιωματούχους, που δεν τους νοιάζει τίποτα, να αναγκαστούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο, τον οποίο προφανώς ξοδεύουν σε κάποιο είδος παιχνιδιών υπολογιστή, κρίνοντας από την ελαφρότητα της προσέγγισής τους σε σοβαρά ζητήματα, να αφιερώσουν χρόνο σε μια λεπτομερή μελέτη των όσων ειπώθηκαν από τον Πούτιν, ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου μετά τις διαπραγματεύσεις στην Τασκένδη», τόνισε ο κ. Ριαμπκόφ.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική προειδοποίηση και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα» πρόσθεσε.

Ο υπ’ αριθμόν 2 της ρωσικής διπλωματίας είχε αναφέρει την περασμένη Τετάρτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιταχύνει την κατασκευή και την ανάπτυξη πυραύλων μικρότερου και μεσαίου βεληνεκούς ως απάντηση στην πολιτική του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα τον Μάιο ότι το μορατόριουμ της Ρωσίας για την ανάπτυξη πυραύλων μέσου βεληνεκούς και μικρού βεληνεκούς ήταν υπό αμφισβήτηση λόγω της «καταστροφικής» προσέγγισης των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters, TASS, Interfax

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT