Ευρωεκλογές: Ανοιξαν οι κάλπες στην Εσθονία

Ευρωεκλογές: Ανοιξαν οι κάλπες στην Εσθονία

Η έναρξη της ψηφοφορίας δεν ήταν χωρίς προβλήματα, καθώς κάποιοι «μπλόκαραν» εκλογική ηλεκτρονική εφαρμογή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επίσημες ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών είναι από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου, με τις περισσότερες χώρες να προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή (9 Ιουνίου).

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι στην Εσθονία προσέρχονται στις κάλπες τρεις ημέρες νωρίτερα. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί και από το μεσημέρι ξεκίνησε η διαδικασία και δια ζώσης.

Η έναρξη της ψηφοφορίας δεν ήταν χωρίς προβλήματα, καθώς κάποιοι «μπλόκαραν» εκλογική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Τα αίτια του τεχνικού προβλήματος ερευνώνται, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των εκλογών. Η εκλογική διαδικασία και η καταγραφή των ψήφων λειτούργησαν κανονικά, όπως ανέφεραν.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Εσθονίας, 5.000 άνθρωποι είχαν ψηφίσει διαδικτυακά γύρω στις 11:30 π.μ.

Προβάδισμα για το συντηρητικό κόμμα «Πατρίδα»

Η Εσθονία θα εκπροσωπηθεί με επτά μέλη, από τα 720, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το συντηρητικό κόμμα «Πατρίδα» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ούρμας Ρεϊνσάλου προηγείται στις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους έξι μήνες, αντιτιθέμενο στα «πράσινα» μέτρα και απαιτώντας μεγαλύτερη εποπτεία για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τη Βαλτική με την Πολωνία.

Πηγή: Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT