Συρία: Ιρανός στρατιωτικός νεκρός από αεροπορικά πλήγματα των Ισραηλινών

Συρία: Ιρανός στρατιωτικός νεκρός από αεροπορικά πλήγματα των Ισραηλινών

Ενας Ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος φέρεται να σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κοντά στο Χαλέπι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας Ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κοντά στο Χαλέπι.

«Κατά την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος στο Χαλέπι την περασμένη νύχτα, ο Σαΐντ Αμπιάρ, ένας από τους συμβούλους του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, έπεσε μάρτυρας», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), τα ισραηλινά πλήγματα είχαν ως στόχο ένα εργοστάσιο όπου έχουν τη βάση τους φιλοϊρανικές οργανώσεις. Από την επίθεση αυτή, «προκλήθηκαν ισχυρές εκρήξεις» και σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, «Σύροι και ξένοι», πρόσθεσε το OSDH που εδρεύει στη Βρετανία.

Το υπουργείο Αμυνας της Συρίας ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι «μετά τα μεσάνυχτα ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο ορισμένες θέσεις κοντά στο Χαλέπι». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλοί νεκροί» και «υλικές ζημιές», χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT