ΗΠΑ: Στο εδώλιο ο Χάντερ Μπάιντεν

Η εισαγγελία θα καλέσει να καταθέσει στη δίκη για παράνομη οπλοκατοχή τη χήρα του αδελφού του Μπο και πρώην ερωτική σύντροφό του

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΙΛΜΙΝΚΤΟΝ. Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της πρωτεύουσας του Ντέλαγουερ προσήλθε χθες ο γιος του προέδρου Μπάιντεν, Χάντερ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελίσα Κοέν, μέλη της οικογένειάς του και την Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, αλλά όχι από τον πατέρα του, για την έναρξη της δίκης του για παράνομη οπλοκατοχή. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ οι κατηγορίες πηγάζουν από την αγορά ρεβόλβερ το 2018.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Χάντερ και την τότε σύντροφό του και χήρα του αδελφού του, Χέιλι Μπάιντεν. Ενα πρωί του 2018, η Χέιλι ξύπνησε για να οδηγήσει τα παιδιά της στο σχολείο ενόσω ο Χάντερ κοιμόταν ακόμη. Οταν έψαξε στο ντουλαπάκι, υποπτευόμενη ότι ο Χάντερ είχε κρύψει εκεί ναρκωτικά, είδε ένα όπλο Colt Cobra 38 χιλιοστών στη θέση αυτή.

Εκρυψε τότε το όπλο σε σακούλα σούπερ μάρκετ και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών κοντινού οπωροπωλείου βιολογικών προϊόντων. Η πρωτοβουλία της οδήγησε σε φρενήρη ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ της ίδιας και του Χάντερ, για να δώσει το τελειωτικό πλήγμα στη θνησιγενή και περίπλοκη ερωτική σχέση τους.

«Εχεις τρελαθεί;», γράφει ο Χάντερ στη Χέιλι όταν μαθαίνει ότι το όπλο κατέληξε στα σκουπίδια. «Πες μου την αλήθεια, εδώ δεν παίζουμε. Είσαι εντελώς ανεύθυνη και παρανοϊκή», συνεχίζει ο σημερινός κατηγορούμενος. Η Χέιλι αντιδρά οργισμένα, υπενθυμίζοντας στον Χάντερ πόσο ανεύθυνη είναι η αγορά όπλου από χρήστη ναρκωτικών. «Σε εκλιπαρώ να εισαχθείς σε κλινική αποτοξίνωσης. Αυτά πρέπει να σταματήσουν», του γράφει.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία κατηγορεί τον Χάντερ για ψευδή δήλωση στην αίτηση αγοράς του όπλου, όπου πιστοποιεί και υπογράφει ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών. Η Χέιλι, χήρα του αιφνίδια χαμένου από καρκίνο το 2015 Μπο Μπάιντεν, θεωρούμενου φυσικού διαδόχου του πατέρα του, είχε ταραχώδη ερωτική σχέση με τον Χάντερ μέχρι το 2018, ενώ και οι δύο έκαναν συστηματική χρήση κοκαΐνης, μεταξύ άλλων ουσιών.

Η εισαγγελία έχει καλέσει τη Χέιλι να καταθέσει ως αυτόπτης μάρτυρας της ύπαρξης του όπλου, αλλά και του εθισμού του Χάντερ στα ναρκωτικά. Πρόσωπα του στενού κύκλου του προεδρικού ζεύγους αναφέρουν ότι αν και ο Χάντερ έχει σταθεροποιήσει τη ζωή του τα τελευταία χρόνια, ανησυχούν μήπως η έντονη ψυχολογική πίεση μιας δίκης τον οδηγήσει σε υποτροπή. Κατάθεση θα δώσει και η πρώην σύζυγος του Χάντερ, Καθλίν.

Η Καθλίν είχε αρχίσει να υποπτεύεται τον Χάντερ για απιστία όταν τον έβλεπε να προσεγγίζει τη Χέιλι μετά τον θάνατο του αδελφού του, νιώθοντας μάλιστα τύψεις για τις υπόνοιές της. Οι κόρες του ζευγαριού, όμως, βρήκαν παίζοντας με το τηλέφωνο του πατέρα τους μηνύματα μεταξύ της Χέιλι και του Χάντερ, αποκαλύπτοντας τη μυστική σχέση στην Καθλίν. Το αίτιο του διαζυγίου του ζευγαριού, το 2017, αποκάλυψε η σκανδαλοθηρική New York Post, με τον Τζο Μπάιντεν να ανακοινώνει «την πλήρη στήριξή» του στη σχέση του γιου του και της Χέιλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT