Γαμπρός στα 93 του ο Μέρντοχ

Παντρεύτηκε, για πέμπτη φορά, ο μεγιστάνας των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης την 67χρονη βιολόγο Ελενα Ζούκοβα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαμπρός σε ηλικία 93 ετών έγινε για πέμπτη φορά ο μεγιστάνας των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ.

Ο δισεκατομμυριούχος υπερήλικας, που πέρυσι αποσύρθηκε από την ηγεσία του Fox and News Corporation, νυμφεύθηκε την Κυριακή την 67χρονη βιολόγο Ελενα Ζούκοβα, πεθερά του Σταύρου Νιάρχου του νεότερου, στο εντυπωσιακό του κτήμα «Μοράγκα» στο Μπελ Αιρ της Καλιφόρνιας.

Η Ζούκοβα επέλεξε ένα λευκό νυφικό και κρατούσε ένα μπουκέτο λευκά λουλούδια σε έναν γάμο που τελέστηκε υπό μυστικότητα και σε μικρό κύκλο. Ο Μέρντοχ επέλεξε μαύρο κοστούμι και αθλητικά παπούτσια. Μεταξύ των καλεσμένων που απαθανάτισαν οι παπαράτσι να φτάνουν στο κτήμα με ακριβά αυτοκίνητα ήταν ο Ρόμπερτ Τόμσον, διευθυντής του κολοσσoύ News Corp και ο Ρόμπερτ Κραφτ, ιδιοκτήτης της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Νιου Ινγκλαντ Πάτριοτς.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, το ζεύγος φαίνεται να γνωρίστηκε μέσω της τρίτης συζύγου του Μέρντοχ, Γουέντι Ντενγκ, το 2023. Η Ζούκοβα είναι μοριακή βιολόγος σε σύνταξη που μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μόσχα το 1991, λίγους μήνες πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένη με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και επενδυτή στον τομέα της ενέργειας, Αλεξάντερ Ζούκοβ.

Λίγα είναι γνωστά για την κοινή ζωή του ζευγαριού, με τους εκπροσώπους του Μέρντοχ να αρνούνται να απαντήσουν σε οποιαδήποτε σχετική ερώτηση. Σύμφωνα με σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, μετά τη γνωριμία τους οι δύο πέρασαν εβδομάδες κοινών διακοπών στη Μεσόγειο με τη θαλαμηγό «Christina Ο», που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. Η πρόθεσή τους να παντρευτούν ανακοινώθηκε τον Μάρτιο.

Διάσημος για την αδυναμία του στις γυναίκες, ο Μέρντοχ παντρεύτηκε πρώτη φορά το 1956, σε ηλικία 25 ετών, την Πατρίτσια Μπούκερ, πρώην αεροσυνοδό και μοντέλο. Μαζί έκαναν μία κόρη και πήραν διαζύγιο το 1967. Τον ίδιο χρόνο παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Αννα Μαρία Τορβ, δημοσιογράφο σε μία αυστραλιανή εφημερίδα ιδιοκτησίας του ιδίου. Εμειναν μαζί 32 χρόνια και απέκτησαν τρία παιδιά, που όλα τους έχουν εργαστεί στην πολυεθνική αυτοκρατορία του πατέρα τους.

Το 1999 η Τορβ και ο Μέρντοχ πήραν διαζύγιο και (την ίδια χρονιά) παντρεύτηκε τη Γουέντι Ντενγκ, παρουσιάστρια σε τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας. Μαζί απέκτησαν δύο ακόμη κόρες και χώρισαν το 2013. Λίγους μήνες μετά, και σε ηλικία 72 ετών πλέον, γνώρισε την Τζέρι Χολ, μοντέλο, ηθοποιό και πρώην σύζυγο του θρύλου του ροκ, Μικ Τζάγκερς. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2016 και έμειναν μαζί 7 χρόνια, χωρίς να αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Μέρντοχ και η οικογένειά του έχουν περιουσία ύψους 20 δισ. δολαρίων. Στο χαρτοφυλάκιό τους εντάσσονται μέσα όπως η Wall Street Journal, το Fox News και το Sky News καθώς και δεκάδες άλλα μικρότερα κανάλια και εφημερίδες εντός και εκτός ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT