Λετονία: Υποχρεωτικό το μάθημα της Κρατικής Αμυνας στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο (βίντεο)

Λετονία: Υποχρεωτικό το μάθημα της Κρατικής Αμυνας στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο (βίντεο)

Οι μαθητές Λυκείου θα μαθαίνουν να χειρίζονται όπλα και να πυροβολούν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, το σχολικό μάθημα «Κρατική Αμυνα» θα γίνει υποχρεωτικό στα ιδρύματα γενικής εκπαίδευσης στη Λετονία, σύμφωνα με το δίκτυο Current Time. Οι μαθητές θα διδάσκονται όχι μόνο πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και να πυροβολούν με αληθινά όπλα.

Σημειώνεται ότι από το 2018 το αντικείμενο αυτό θα μπορούσε να διδαχθεί προαιρετικά. Η εισαγωγή μιας τέτοιας πειθαρχίας αφέθηκε στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης των λετονικών σχολείων. Ωστόσο, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά η «Κρατική Αμυνα» θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα, το μάθημα «Κρατική Αμυνα» έχει σχεδιαστεί για δύο χρόνια και περιλαμβάνει τρεις κύριες ενότητες:

  • Πολιτικός ακτιβισμός, με έμφαση στην πατριωτική εκπαίδευση των νέων.
  • Εξοικείωση με το κρατικό αμυντικό σύστημα.
  • Απόκτηση δεξιοτήτων που θα χρειαστούν εάν η Λετονία απειληθεί από εξωτερικό κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα μαθήματα αυτά, οι μαθητές του Λυκείου στη Λετονία θα διδάσκονται να πλοηγούνται στο έδαφος, να χειρίζονται όπλα, να πυροβολούν και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Από φέτος, η Λετονία εισήγαγε και πάλι την υποχρεωτική στράτευση για να αποτρέψει μια ρωσική εισβολή στη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή: Current Time, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT