Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους – Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες

Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους – Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες

Τουρκικό στρατιωτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη στην επαρχία της Καισάρειας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικό στρατιωτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα, Τρίτη, στην επαρχία της Καισάρειας, στην κεντρική Τουρκία, σκοτώνοντας δύο μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος SF-260 D απογειώθηκε από αεροπορική βάση στην Καισάρεια με δύο πιλότους για εκπαιδευτικές ασκήσεις, προφανώς εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο, και συνετρίβη για άγνωστη αιτία, ανέφερε το υπουργείο.

Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους – Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες-1

Ομάδες έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος και διαπίστωσαν ότι και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν στη συντριβή, πρόσθεσε το υπουργείο.

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή διοίκηση της Καισάρειας ανέφερε ότι «γύρω στις 10.00 της Τρίτης, ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου SF-260D της Διοίκησης της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από τη 12η Διοίκηση Κύριας Βάσης Αεροπορικών Μεταφορών Καισαρείας για εκπαίδευση, συνετρίβη κοντά στην περιοχή Χασάναρπα της περιοχής Κοτζάσιναν για άγνωστη αιτία και έχουν ξεκινήσει προσπάθειες διάσωσης. Δυστυχώς δύο από τους πιλότους μας στο εκπαιδευτικό αεροπλάνο σκοτώθηκαν».

Aυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο Ανατολή πως, ενώ ήταν στο σπίτι του, άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και είδε καπνό να υψώνεται στον αέρα. Αλλος είπε ότι ο ισχυρός κρότος ακούστηκε ενώ ήταν ακόμη εν πτήσει το αεροσκάφος και μετά κατέπεσε σε χωράφι.

Με πληροφορίες από Reuters, Anadolu, DHA, NTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT