Λονδίνο: Μεγάλα νοσοκομεία ακύρωσαν ιατρικές πράξεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Λονδίνο: Μεγάλα νοσοκομεία ακύρωσαν ιατρικές πράξεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η επίθεση στην εταιρεία Synnovis είχε «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλές υπηρεσίες των νοσοκομείων, ιδίως στις μεταγγίσεις αίματος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλα νοσοκομεία στο Λονδίνο αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες ιατρικές πράξεις την Τρίτη, καθώς μια υπηρεσία με την οποία συνεργάζονται έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Μεταξύ άλλων, επηρεάστηκαν τα νοσοκομεία King’s College Hospital και Guy’s & St Thomas.

Σύμφωνα με εσωτερικά υπομνήματα που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επίθεση στην εταιρεία Synnovis είχε «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλά τμήματα των νοσοκομείων, ιδίως στις μεταγγίσεις αίματος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συνεργάτης μας στις διαγνωστικές εξετάσεις, Synnovis, αντιμετώπισε νωρίτερα ένα σημαντικό συμβάν, το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε ο Ιαν Αμπς, ο πρόεδρος του Guy’s και του St Thomas NHS Foundation Trust.

«Η κατάσταση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στις υπηρεσίες μας και επλήγησαν ιδιαίτερα οι μεταγγίσεις αίματος», πρόσθεσε. Ορισμένες ιατρικές πράξεις ακυρώθηκαν, ενώ ασθενείς παραπέμφθηκαν σε άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με το Health Service Journal, που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή, θα χρειαστούν «εβδομάδες και όχι ημέρες», για να δοθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν από τη Synnovis.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT