Μετανάστες στην Ε.Ε.: Τι πιστεύουν για την Ευρώπη;
μετανάστες-στην-ε-ε-τι-πιστεύουν-για-τ-563061496

Μετανάστες στην Ε.Ε.: Τι πιστεύουν για την Ευρώπη;

Ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση εδώ και μερικά χρόνια ή μερικές δεκαετίες. Κάποιοι έχουν γίνει πολίτες της χώρας υποδοχής τους και θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ σε άλλους έχει μόλις αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Τι πιστεύουν για την Ευρώπη;

Newsroom
Ακούστε το άρθρο

Κιρίλ Σολοβιέβ, ψηφιακός επιχειρηματίας στο Ταλίν

Μετανάστες στην Ε.Ε.: Τι πιστεύουν για την Ευρώπη;-1

Ο Κιρίλ Σολοβιέβ είναι 46 ετών, με καταγωγή από τη Μόσχα και ιδιοκτήτης εταιρείας που ειδικεύεται στον έλεγχο μεγάλων όγκων μεταφράσεων. Ιδρυσε την εταιρεία του στο Ταλίν της Εσθονίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Σήμερα ζει και εργάζεται με πλήρες ωράριο στην πρωτεύουσα της Εσθονίας και είναι ενθουσιασμένος με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευκαιρίες που προσφέρει, αν και πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή στις κυρώσεις της κατά του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σάγια Αχμαντ, Δήμαρχος της Ενατης Περιφέρειας της Βιέννης

Μετανάστες στην Ε.Ε.: Τι πιστεύουν για την Ευρώπη;-2

Η Σάγια Αχμαντ, 40 ετών, γεννήθηκε και έζησε μέχρι την ηλικία των 7 ετών στο Κιρκούκ του ιρακινού Κουρδιστάν. Το 1991 διέφυγε με την οικογένειά της από τα στρατεύματα του Σαντάμ Χουσεΐν και εγκαταστάθηκε στην Αυστρία. Ηταν η εξορία της που γέννησε την πολιτική της κλίση. Σήμερα η Σάγια Αχμαντ είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας και Δήμαρχος της Ενατης Περιφέρειας της Βιέννης, του Αλσεργκρουντ. Ονειρεύεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση με περισσότερη αλληλεγγύη, ειδικά προς τους μετανάστες και τις γυναίκες.

Μαλίκ, παγωτατζής που μετανάστευσε στην Ιταλία

Μετανάστες στην Ε.Ε.: Τι πιστεύουν για την Ευρώπη;-3

Ο Μαλίκ έφτασε ως ανήλικος στο Παλέρμο, από την Γκάμπια. Σήμερα, πλήρως ενσωματωμένος, διατηρεί ένα καφέ/παγωτατζίδικο, ενώ περιμένει ακόμα την άδεια παραμονής του. Ο νεαρός ονειρεύεται να γίνει φωτογράφος, να ταξιδέψει, αλλά προς το παρόν στην καταπιεστική Ιταλία της Τζόρτζια Μελόνι, ως μετανάστης, κάνει υπομονή.

Ιόν Μπουνεσκού, Γαλλο-Μολδαβός επιχειρηματίας

Μετανάστες στην Ε.Ε.: Τι πιστεύουν για την Ευρώπη;-4

Ο 32χρονος Ιόν Μπουνεσκού έφυγε από τη Μολδαβία για τη Γαλλία σε ηλικία 8 ετών. Με την οικογένειά του δημιούργησε την αλυσίδα παντοπωλείων Codru Moldova με προϊόντα από την Ανατολική Ευρώπη και το ομώνυμο εστιατόριο σε περιοχή του Παρισιού. Για τον ίδιο η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια ευκαιρία να εισάγει ελεύθερα τρόφιμα από άλλες γωνιές της ΕΕ και μια ελπίδα για τη χώρα καταγωγής του, η οποία σύντομα θα ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT