Ματέο Σαλβίνι: «Ναι» στον Τραμπ, «όχι» στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

Ματέο Σαλβίνι: «Ναι» στον Τραμπ, «όχι» στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε χρήση ευρωπαϊκών όπλων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα και υπ. Μεταφορών της Ιταλίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι υπογράμμισε ότι «η δικαστική περιπέτεια του Ντόναλντ Τραμπ θυμίζει σε πολλούς Ιταλούς εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» και πως «το κόμμα του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Αμερικανό μεγιστάνα και πολιτικό, με την ελπίδα να υπερισχύσει στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Παράλληλα, ο Σαλβίνι τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ξεπεράσει το ποσοστό του 8,9% που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2022 και να παραμείνει η δεύτερη πολιτική δύναμη της ιταλικής συντηρητικής παράταξης.

«Σε διεθνές επίπεδο, θέλουμε να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Μόσχας με το Κίεβο μέσα στη φετινή χρονιά και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε χρήση ευρωπαϊκών όπλων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Φυσικά θέλουμε να επιτευχθεί ειρήνη και στη Μέση Ανατολή, με τελικό στόχο δύο κράτη για δύο λαούς», είπε ο γραμματέας της Λέγκα.

«Τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των συνόρων της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, αλλά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή πολιτική της Γαλλίας και της Γερμανίας, θα έπρεπε να μας φυλάξει ο Θεός από τις συνέπειες», ολοκλήρωσε ο Σαλβίνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT