Παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στη Νότια Αφρική

Παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στη Νότια Αφρική

Το ANC, το οποίο εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο κόμμα, αλλά δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει μόνο του, ανακοίνωσε ότι είναι αποφασισμένο να ενώσει την κοινωνία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) συνομιλεί με όλα τα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του κόμματος που έχασε την πλειοψηφία στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Το ANC, το οποίο εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο κόμμα, αλλά δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει μόνο του, ανακοίνωσε ότι είναι αποφασισμένο να ενώσει την κοινωνία, καθώς αντιμετωπίζει αυτό που περιγράφει ως «επείγουσα ανάγκη να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο».

«Εχουμε συναντηθεί με όλα τα κόμματα που επιθυμούν να συνεισφέρουν ιδέες για το πώς μπορούμε συλλογικά να προχωρήσουμε τη χώρα μας προς τα εμπρός για να σχηματίσουμε κυβέρνηση που θα διασφαλίζει την εθνική ενότητα και σταθερότητα, θα συνεχίζει τον μετασχηματισμό της Νότιας Αφρικής και θα διασφαλίζει τη συνταγματική μας δημοκρατία», ανέφερε ο Μαχλένγκι Μπενγκού-Μοτσίρι σε δήλωσή του κατά την έναρξη της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Κυβερνά από το 1994

Το ANC κυβερνά τη Νότια Αφρική από τότε που ο Νέλσον Μαντέλα το οδήγησε στην εξουσία στις εκλογές του 1994 οι οποίες σηματοδότησαν το τέλος του απαρτχάιντ.

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι το τιμώρησαν στις τελευταίες εκλογές για τη φτώχεια και την ανεργία, την εγκληματικότητα, τη διαφθορά και τις συχνές διακοπές ρεύματος.

Ψηφοφόροι, πολιτικοί και χρηματοπιστωτικές αγορές περιμένουν να δουν ποιο κόμμα ή ποια κόμματα θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση δίνοντας τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT