Αλβανία: Παραιτήθηκε η διορισμένη δήμαρχος Χειμάρρας

Αλβανία: Παραιτήθηκε η διορισμένη δήμαρχος Χειμάρρας

Με βάση τον αλβανικό εκλογικό νόμο, αρμόδιο πλέον για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι το δημοτικό συμβούλιο Χειμάρρας μέχρι να συνεδριάσει για να ψηφίσει και να ορίσει άλλον δήμαρχο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή της υπέβαλε η υπηρεσιακή δήμαρχος του δήμου Χειμάρρας στην Αλβανία, Μπλερίνα Μπάλα. Υπενθυμίζεται ότι η κα Μπάλα διορίστηκε δήμαρχος της πόλης από το δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το himara.gr, η ίδια επικαλείται αδυναμία εκπλήρωσης του έργου που ανέλαβε για προσωπικούς λόγους. Με βάση τον αλβανικό εκλογικό νόμο, αρμόδιο πλέον για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι το δημοτικό συμβούλιο Χειμάρρας μέχρι να συνεδριάσει για να ψηφίσει και να ορίσει άλλον δήμαρχο.

Η κα Μπάλα ήταν ενεργό μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος Χειμάρρας και αντιδήμαρχος του Γκόρου στον δήμο Χειμάρρας.

Ο δήμος Χειμάρρας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2023 κερδήθηκε από τον συνδυασμό του Φρέντι Μπελέρη. Ωστόσο, του στερήθηκε το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του λόγω της φυλάκισής του. Εκτοτε, η διοίκηση του δήμου παραμένει στα χέρια του σοσιαλιστικού κόμματος, παρόλο που έχασε στις εκλογές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT