Guardian: Πιθανός στόχος ρωσικών fake news η Ελλάδα

Guardian: Πιθανός στόχος ρωσικών fake news η Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ κατέγραψε σειρά ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων και ισχυρισμός που αφορά στην Ελλάδα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο ρωσικής παραπληροφόρησης και διασποράς fake news τις επόμενες ώρες και ημέρες, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, βρίσκονται οι ευρωπαϊκές Αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ κατέγραψε σειρά ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων και ισχυρισμός που αφορά στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μεταξύ των fake news που διαδίδονται είναι ο ισχυρισμός ότι η χώρα μας αποτελεί «πυρηνικό στόχο» για τη Ρωσία, αλλά και ότι το Κρεμλίνο προετοιμάζει άμεσα μια επίθεση κατά της Ε.Ε.

Ευρεία απήχηση έχουν και ψευδείς πληροφορίες πως η Κίνα θα κηρύξει πόλεμο στο ΝΑΤΟ, αν τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας επιτεθούν στη Ρωσία.

Μάλιστα, στην Πορτογαλία, κυκλοφορεί ψεύτικο βίντεο που υποτίθεται ότι απεικονίζει πυρηνικά όπλα που επιστρατεύει η Μόσχα.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT