Σουηδία: Διάσημος ράπερ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ συμμοριών

Σουηδία: Διάσημος ράπερ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ συμμοριών

Γνωστός με το προσωνύμιο «μασκοφόρος ράπερ», ο 26χρονος C. Gambino ανακηρύχθηκε τον περασμένο μήνα καλλιτέχνης της χρονιάς στην εγχώρια χιπ χοπ σκηνή. «Ξεκίνησε έρευνα για φόνο. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις», αναφέρει η αστυνομία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Σουηδός ράπερ, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανακηρύχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς στην εγχώρια χιπ χοπ σκηνή, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών στο Γκέτεμποργκ.

Γνωστός με το προσωνύμιο «μασκοφόρος ράπερ», ο 26χρονος C. Gambino, το αληθινό όνομα του οποίου ήταν Καράρ Ραμαντάν, έπεσε νεκρός από πυρά σε έναν χώρο στάθμευσης, το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τις σουηδικές αστυνομικές Αρχές.

«Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για φόνο. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η δολοφονία «συνδέεται με μια διαμάχη μεταξύ συμμοριών» και πως ο ράπερ ήταν γνωστός στις Αρχές.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το σημείο της επίθεσης, διακρίνεται μια γυάλινη πόρτα του πάρκινγκ διάτρητη από σφαίρες.

Ο C. Gambino κυκλοφόρησε το τελευταίο του τραγούδι «Sista Gang» («Τελευταία φορά» στα σουηδικά) την 1η Μαΐου, με τις ακροάσεις στο Spotify να έχουν ξεπεράσει τις 700.000 φορές. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, ο ράπερ συγκεντρώνει περίπου ένα εκατομμύριο ακροάσεις τον μήνα.

«Ηταν ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της χιπ χοπ στη Σουηδία», δήλωσε ένας ειδικός της σουηδικής ραπ, ο Πέτερ Χάλεν, στο πρακτορείο ειδήσεων TT, προσθέτοντας πως ο θάνατός του ήταν «βαρύ πλήγμα στη ραπ σκηνή στο Γκέτεμποργκ και σε ολόκληρη τη Σουηδία».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C GAMBINO (@_cgambino)

«Το τραγικότερο είναι ότι προσφάτως απομακρύνθηκε από τον κόσμο του εγκλήματος για να αφιερωθεί στην έκφραση συναισθημάτων και σχέσεων», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ενας άλλος διάσημος ράπερ της Σουηδίας, ο Einar, σκοτώθηκε από σφαίρες στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης μεταξύ εγκληματικών συμμοριών τον Οκτώβριο του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT