Πούτιν: «H Δικαιοσύνη των ΗΠΑ χρησιμοποιείται στη μάχη εναντίον του Τραμπ»

Πούτιν: «H Δικαιοσύνη των ΗΠΑ χρησιμοποιείται στη μάχη εναντίον του Τραμπ»

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν νοιάζεται για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα αλλάξει τίποτα για τη Μόσχα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν νοιάζεται για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα αλλάξει τίποτα για τη Μόσχα. 

Εσπευσε ωστόσο να σχολιάσει πως το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ χρησιμοποιείται εμφανώς σε μια πολιτική μάχη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, την οποία ο Πούτιν επιμένει να παρουσιάζει ως αμυντική κίνηση «έναντι ενός διευρυνόμενου ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», είχε ως αποτέλεσμα οι επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον να βρεθούν στο χαμηλότερο σημείο τους, μετά την κρίση της Κούβας το 1962.

Μιλώντας σε συντάκτες ξένων μέσων ενημέρωσης σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι κάνει «το ένα λάθος πίσω από το άλλο» και με την στάση της «καίει» το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Βασικά, δεν μας ενδιαφέρει (σ.σ. ποιος θα κερδίσει)», απάντησε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε από το Reuters αν πιστεύει ότι κάποιο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα άλλαζε οτιδήποτε για τη Μόσχα.

«Δεν πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία. Θα εργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν «προβλέψιμο πολιτικό της παλιάς σχολής».

Ισχυρίστηκε πως η Μόσχα δεν θα αναμειχθεί στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ, κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατά το παρελθόν.

Κατά τον Πούιτν, η προεδρία του Τραμπ είχε βλάψει τις αμερικανορωσικές σχέσεις και, όπως είπε, είναι άγνωστο αν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε περίπτωση που κερδίσει ξανά τις εκλογές, στις αμερικανικές κάλπες του Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT