Νέα ουκρανική επιδρομή σε ρωσικό διυλιστήριο προκαλεί μεγάλη πυρκαγιά

Νέα ουκρανική επιδρομή σε ρωσικό διυλιστήριο προκαλεί μεγάλη πυρκαγιά

Επί ώρες καίγονταν οι εγκαταστάσεις στο Νοβοσάχτινσκ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διυλιστήριο στη νότια Ρωσία ανέστειλε τη λειτουργία του τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη έπειτα από επίθεση με drones της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ροστόφ επί του Ντον, όχι μακριά από τα σύνορα, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, κατά τον οποίο δεν υπάρχουν θύματα.

«Κατόπιν επίθεσης με ντρόουν, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο διυλιστήριο Νοβoσάχτινσκ. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται επιτόπου» και «η λειτουργία του ανεστάλη», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκολούμπεφ, κάνοντας λόγο για περιορισμένη πυρκαγιά, έκτασης «100 τετραγωνικών μέτρων».

Το διυλιστήριο Νοβoσάχτινσκ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νότια Ρωσία, απέχει κάπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά από τα σύνορα με την Ουκρανία και γίνεται συχνά στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Τελικά το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε αλλά οι ζημιές στις εγκαταστάσεις είναι τεράστιες.

Δεξαμενή πετρελαίου

Αλλο πλήγμα drone κατέστρεψε τη νύχτα δεξαμενή πετρελαίου σε χώρο αποθήκευσης στη Στάρι Ασκόλ, βόρεια των συνόρων, έκανε γνωστό ο Βιατσισλάβ Γκλάντκοφ, περιφερειάρχης του Μπέλγκοροντ. Η πυρκαγιά «κατασβέστηκε γρήγορα» και «δεν υπάρχουν θύματα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ουκρανία, στην επικράτεια της οποίας εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας πριν από δύο χρόνια και πλέον, εξαπολύει ολοένα πιο συχνά επιδρομές στο ρωσικό έδαφος και τους τελευταίους μήνες βάζει στο στόχαστρο ειδικά ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT