«Ιπτάμενα» δολάρια και Κ-Pοp προς την Πιονγιάνγκ: Εντείνεται ο «πόλεμος των μπαλονιών» μεταξύ Βορρά – Νότου

«Ιπτάμενα» δολάρια και Κ-Pοp προς την Πιονγιάνγκ: Εντείνεται ο «πόλεμος των μπαλονιών» μεταξύ Βορρά – Νότου

Οι διασυνοριακές εντάσεις κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με την αποστολή από τη Βόρεια Κορέα σχεδόν 1.000 μπαλονιών που περιείχαν σκουπίδια, αποτσίγαρα και... περιττώματα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «πόλεμος των μπαλονιών» μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας εντείνεται, με ακτιβιστές από τον Νότο να στέλνουν αυτή τη φορά μπαλόνια με προπαγανδιστικό υλικό κατά της Πιονγιάνγκ στην άλλη πλευρά των βαριά στρατιωτικοποιημένων συνόρων. 

Σύμφωνα με τα Mέσα Eνημέρωσης της Σεούλ, μια ομάδα Βορειοκορεατών ακτιβιστών ονόματι «Free North Korea Movement» έστειλε 10 μεγάλα μπαλόνια γεμάτα με 200.000 φυλλάδια που επικρίνουν το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, χαρτονομίσματα δολαρίων καθώς και στικάκια με K-pop. 

Μια φωτογραφία που διακινήθηκε από την ομάδα αποστατών, παρουσίαζε έναν ακτιβιστή να κρατάει μια μεγάλη αφίσα με φωτογραφίες του Κιμ και της αδελφής του, Κιμ Γιο-τζονγκ.

«Ο εχθρός του λαού Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε βρωμιά και σκουπίδια στον λαό της Νότιας Κορέας, αλλά εμείς, οι αποστάτες, στέλνουμε την αλήθεια και την αγάπη στους Βορειοκορεάτες συμπολίτες μας!» έγραφε η αφίσα.

Οι διασυνοριακές εντάσεις κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με την αποστολή από τη Βόρεια Κορέα σχεδόν 1.000 μπαλονιών που περιείχαν σκουπίδια, αποτσίγαρα και… περιττώματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστολή ανάλογων μέσων από τον Νότο με αντι-βορειοκορεατική προπαγάνδα. 

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να συμφώνησε για προσωρινό «πάγωμα» των αποστολών αυτών, μετά τις προειδοποιήσεις της Σεούλ για «δυσβάσταχτα μέτρα». 

«Ιπτάμενα» δολάρια και Κ-Pοp προς την Πιονγιάνγκ: Εντείνεται ο «πόλεμος των μπαλονιών» μεταξύ Βορρά – Νότου-1
Ιούλιος του 2014 και Βορειοκορεάτες αποστάτες και Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές ετοιμάζονται να απελευθερώσουν προς Βορράν μπαλόνια που μεταφέρουν σοκολάτες και μπισκότα – Φωτ. αρχείου: AP Photo/Ahn Young-joon.

Η εκατέρωθεν εκστρατεία με τα μπαλόνια είναι συνήθης πρακτική που μετρά πολλά χρόνια και δυσχεραίνει περαιτέρω από καιρού εις καιρόν τις διμερείς σχέσεις. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT