Νορβηγία: Σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 600 μ. στον «διάσημο» βράχο του «Mission Impossible»

Νορβηγία: Σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 600 μ. στον «διάσημο» βράχο του «Mission Impossible»

Η αστυνομία χειρίζεται το περιστατικό ως δυστύχημα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, διευκρίνισε η νορβηγική αστυνομία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγικό θάνατο βρήκε ταξιδιώτης πέφτοντας από γκρεμό, ύψους 604 μέτρων, στον διάσημο βράχο «Preikestolen» της Νορβηγίας. 

Ο γνωστός και ως «Pulpit Rock», ένας ιλιγγιώδης γκρεμός στα νοτιοδυτικά της Νορβηγίας με θέα το Lysefjord, είχε αποτελέσει σκηνικό στην ταινία «Mission Impossible».

Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες ορεινές διαδρομές της χώρας, που επισκέπτονται ετησίως πάνω από 300.000 ταξιδιώτες. 

H Νίνα Τόμεσεν, νομική εκπρόσωπος της αστυνομίας του Sør-Vest, επιβεβαίωσε τον θάνατο του άνδρα. Οπως είπε, ο 40χρονος ταξίδευε μόνος του και βρέθηκε με το τηλέφωνο και την ταυτότητά του.

«Η αστυνομία χειρίζεται το περιστατικό ως δυστύχημα. Δεν έχουμε ενδείξεις πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», τόνισε η ίδια. 

Νορβηγία: Σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 600 μ. στον «διάσημο» βράχο του «Mission Impossible»-1
Φωτ.: Shutterstock

Ηδη, για το συμβάν έχουν εξεταστεί δύο μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας είδε την πτώση του ανθρώπου. Οπως εξήγησε στους αστυνομικούς, ο άνδρας γλίστρησε και έπεσε στο κενό. 

Αν και πρόκειται για «το πιο εμβληματικό φυσικό τοπόσημο στη Νορβηγία», σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει τη διαχείριση της περιοχής, το Preikestolen έγινε διάσημο μέσα από την έκτη ταινία του «Mission Impossible», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Συγκεκριμένα, ο κάθετος αυτός βράχος χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό στο Mission: Impossible – Fallout για μία σεκάνς δράσης όπου οι δύο κεντρικοί ήρωες της ταινίας πέφτουν από εκεί. 

Για την πρεμιέρα της ταινίας, περίπου 2.000 περπάτησαν περί τα 4 χιλιόμετρα ώστε να τη δουν να προβάλλεται τη νύχτα, σε μια εκδήλωση που ο ίδιος ο Κρουζ είχε χαρακτηρίσει ως την «πιο impossible προβολή» της ταινίας. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT