Ερυθρά Θάλασσα: Πληροφορίες για νέα επίθεση των Χούθι κατά ελληνόκτητου πλοίου

Ερυθρά Θάλασσα: Πληροφορίες για νέα επίθεση των Χούθι κατά ελληνόκτητου πλοίου

«Η φερόμενη "στοχοποίηση" του πλοίου σχετίζεται με τις δηλωμένες προθέσεις των Χούθι. Από τα λεγόμενά τους δεν προκύπτει πως έχει προκληθεί ζημιά στο σκάφος»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς φορτίου φέρεται να έγινε στόχος των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, γνωστοποίησε σήμερα η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο, το οποίο δεν κατονομάζεται, διέκοψε την εκπομπή σήματος στα 118 ν.μ. ανατολικά της Μασάουα της Ερυθραία, ενώ έπλεε από το Μορμουγκάο της Ινδίας με προορισμό το Σουέζ. 

«Η φερόμενη “στοχοποίηση” του πλοίου σχετίζεται με τις δηλωμένες προθέσεις των Χούθι. Από τα λεγόμενά τους δεν προκύπτει πως έχει προκληθεί ζημιά στο σκάφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ambrey.

Παρ’ όλα αυτά, όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η εξέλιξη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σημειώνεται πως, από τον περασμένο Νοέμβριο, οι σιίτες αντάρτες που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης πραγματοποιούν επιθέσεις σε πλοία που κινούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, είχαν εξαπολύσει επίθεση κατά του υπό σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου «YANNIS» – που, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic, ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime Limited.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT