Μεντβέντεφ: Η Ρωσία μπορεί να προμηθεύσει όπλα σε εχθρούς των ΗΠΑ, ό,τι καθεστώς κι αν έχουν

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία μπορεί να προμηθεύσει όπλα σε εχθρούς των ΗΠΑ, ό,τι καθεστώς κι αν έχουν

«Οι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών είναι φίλοι μας», είπε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ρωσικά όπλα μπορούν να παραδοθούν σε οποιονδήποτε εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών ως συμμετρική απάντηση στον οπλισμό της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τη θέση που εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα αυτό.

Ο Ρώσος ηγεμόνας, σε συνάντηση με εκπροσώπους των κορυφαίων Μέσων Ενημέρωσης του κόσμου στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) την Τετάρτη, σημείωσε ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο απάντησης στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο για επιθέσεις στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Πούτιν, μια πιθανή επιλογή θα ήταν μια παρόμοια προμήθεια σε εκείνες τις περιοχές του κόσμου από όπου θα μπορούσαν να γίνουν «ευαίσθητα χτυπήματα» σε στόχους στις δυτικές χώρες.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή στην εξωτερική μας πολιτική», σχολίασε ο κ. Μεντβέντεφ, γνωστός νοσταλγός του Ψυχρού Πολέμου. «Τελικά, όπως υποστηρίζουν οι Γιάνκηδες και τα Ευρωπαία σκυλάκια τους, έχουμε το δικαίωμα να μεταφέρουμε οποιοδήποτε όπλο στην Ουκρανία, δηλαδή στον εχθρό της χώρας μας, και όλες οι άλλες χώρες δεν μπορούν να βοηθήσουν τη Ρωσία».

«Ας νιώσουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους την άμεση χρήση των ρωσικών όπλων από τρίτα μέρη», σημείωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Εχθρός τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που σημαίνει ότι είναι φίλοι μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ, «και θα χαρούμε για τα επιτυχημένα χτυπήματά τους με τα όπλα μας εναντίον των κοινών μας εχθρών», κατέληξε.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT