ΗΠΑ: «Σημαντικό βήμα προόδου» για την αγορά F-16 από την Τουρκία

ΗΠΑ: «Σημαντικό βήμα προόδου» για την αγορά F-16 από την Τουρκία

Τι δήλωσαν ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα και το Γραφείο Πολιτικών – Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σημαντικό βήμα προόδου σε ό,τι αφορά τη συμφωνία αγοράς τελευταίας γενιάς μαχητικών F-16 από την Τουρκία, κάνει λόγο σήμερα η αμερικανική πλευρά.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, ανέφερε τα εξής: «Ενα σημαντικό βήμα προόδου έγινε σήμερα προκειμένου η Τουρκία να αγοράσει τα τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και να εκσυγχρονίσει τον υπάρχοντα στόλο της F-16».

«Αυτό είναι ένα καλό βήμα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, το Γραφείο Πολιτικών – Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε άλλη ανάρτηση, σημειώνει: «Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που ανακοινώνουν σήμερα ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αγορά από την Τουρκία νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 – τα πιο προηγμένα F-16 που κατασκευάστηκαν ποτέ, που διατίθενται μόνο στους στενότερους συμμάχους και εταίρους».

«Αυτό είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα της διαρκούς δέσμευσης των ΗΠΑ για εταιρική σχέση ασφαλείας με την Τουρκία», τονίζεται στην ίδια ανάρτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT