Σύμη: Αγνοείται ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ– Πήγε για πεζοπορία και εξαφανίστηκε

Σύμη: Αγνοείται ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ– Πήγε για πεζοπορία και εξαφανίστηκε

Η σύζυγος του Μ. Μόσλεϊ ανέφερε ότι ο 67χρονος έφυγε με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση το Πέδι και έκτοτε αγνοείται

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σύμη για τον παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται αφότου πήγε για περίπατο κοντά στη θάλασσα χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μόσλεϊ ξεκίνησε πεζοπορία στην παραλία του Αγίου Νικολάου στη 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η σύζυγός του, Κλερ Μπέιλι, άρχισε να ανησυχεί στις 7:30 το απόγευμα, καθώς ο 67χρονος δεν είχε ακόμα επιστρέψει. Σήμερα, στις 10.30 το πρωί η σύζυγός του μετέβη στο Α.Τ. Σύμης όπου δήλωσε την εξαφάνιση.

Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης, τόνισε από όταν έγινε γνωστό ότι αγνοείται ο δημοσιογράφος, κινήθηκε για την αναζήτησή του στην περιοχή Πεδί ένας μηχανισμός, στον οποίο συμμετέχουν κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής (με 8 άτομα), καθώς επίσης και μέλη της εθελοντικής ομάδας διασωστών της Σύμης.

Στην περιοχή έχουν πετάξει και drones για να διευκολύνουν τις έρευνες, είπε ο κ. Γρύλλης σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Ζητήθηκε μάλιστα η συνδρομή ελικοπτέρου και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ βρισκόταν σε μία περιοχή όπου υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία – στο σημείο υπάρχουν βράχια, αλλά δεν είναι απόκρημνα. Πρόκειται για περιοχή που επισκέπτονται συχνά οι τουρίστες και δεν έχει κάποια επικινδυνότητα, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Σύμης.

Ο Μόσλεϊ είχε μισθώσει κατάλυμα στην περιοχή Γιαλός και σύμφωνα με πληροφορίες τον αναγνώρισε μία γυναίκα στο Πέδι ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου.

Στο μεταξύ, ομάδα της τοπικής κοινότητας στο Facebook (Friends of Symi) έκανε έκκληση για πληροφορίες, ενώ ανάρτησε μια φωτογραφία του Μόσλεϊ με σορτς, μπλε μπλουζάκι πόλο, καπέλο του μπέιζμπολ και γυαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των Αρχών, η σύζυγος του Μόσλεϊ ανέφερε ότι ο 67χρονος έφυγε με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση το Πέδι και έκτοτε αγνοείται.

Επιπλέον, τονίζεται ότι δεν πάσχει από κάποιο νόσημα και δεν έχει προβλήματα υγείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ άλλων ατύχημα, πτώση, δάγκωμα φιδιού.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό του επιχειρούν αυτή τη στιγμή 4 αστυνομικοί, 8 πυροσβέστες με drone και 8 εθελοντές. Υπάρχει αίτημα για συνδρομή αστυνομικού σκύλου από ΔΕΑΔ και ελικοπτέρου από την Πολιτική Προστασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT