Το Κρεμλίνο απειλεί να εξοπλίσει τους εχθρούς της Δύσης

Το Κρεμλίνο απειλεί να εξοπλίσει τους εχθρούς της Δύσης

Το Κρεμλίνο λέει ότι οι υποστηρικτές του Κιέβου θα αντιμετωπίσουν συνέπειες, με τον Πούτιν να αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να εξοπλίσει τους εχθρούς της Δύσης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία για να πλήξουν ρωσικό έδαφος θα πρέπει να λογαριαστούν με τη Ρωσία, αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο –σε αντίποινα– να εξοπλίσει τους εχθρούς της Δύσης.

Μιλώντας σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι η Μόσχα σκέφτεται να προμηθεύσει προηγμένα όπλα μεγάλου βεληνεκούς –παρόμοιας φύσης με αυτά που η Δύση δίνει στην Ουκρανία– στους αντιπάλους της Δύσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύουν στην Ουκρανία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία.

«Σκεφτόμαστε ότι αν κάποιος θεωρεί ότι είναι δυνατόν να προμηθεύσει τέτοια όπλα σε μια εμπόλεμη ζώνη προκειμένου να πλήξει το έδαφός μας και να μας δημιουργήσει προβλήματα, τότε γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να προμηθεύσουμε τα όπλα μας της ίδιας κατηγορίας σε εκείνες τις περιοχές του κόσμου όπου θα υπάρξουν πλήγματα σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις των χωρών που το κάνουν αυτό στη Ρωσία;», δήλωσε ο Πούτιν. Και πρόσθεσε: «Ετσι, η απάντηση θα μπορούσε να είναι συμμετρική. Θα το σκεφτούμε».

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι τα σχόλια ήταν σαφή και ξεκάθαρα.

Πρόσθεσε δε ότι η προειδοποίηση Πούτιν είχε εισακουστεί στη Δύση. «Πρέπει να υπολογίσουν εμάς και τη θέση μας. Δεν θα συμβιβαστούμε με τα συμφέροντά μας», δήλωσε.

Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν το Κρεμλίνο θα κατονομάσει χώρες ή περιοχές στις οποίες η Ρωσία θα μπορούσε να προμηθεύσει όπλα με αυτόν τον τρόπο, απάντησε αρνητικά.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT