ΗΠΑ: Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Στιβ Μπάνον

ΗΠΑ: Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Στιβ Μπάνον

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγείται, το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου, ο Στιβ Μπάνον, επί μακρόν σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή αψήφησε κλήτευση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε ομοσπονδιακός δικαστής αφότου ο Μπάνον έχασε την έφεση που είχε ασκήσει στην πρωτόδικη απόφαση.

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών και πρόστιμο 6.500 δολαρίων επειδή αρνήθηκε να καταθέσει στην έρευνα του Κογκρέσου για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Εκτοτε βρισκόταν εκτός φυλακής μετά την έφεση που είχε υποβάλει.

Ο εισαγγελέας Μάθιου Γκρέιβς ζήτησε από τον περιφερειακό δικαστή Καρλ Νίκολς να φυλακίσει τον Μπάνον επειδή είναι απίθανο να ανατρέψει την ετυμηγορία ή να κερδίσει μια νέα δίκη.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μπάνον, Ντέιβιντ Σεν, υποστήριξε ότι ο Γκρέιβς δεν έχει καμία εξουσία να φυλακίσει τον εντολέα του για κάτι τέτοιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT