Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Τουρκία υπέγραψε την επιστολή αποδοχής για τα F-16»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Τουρκία υπέγραψε την επιστολή αποδοχής για τα F-16»

«Η Τουρκία υπέγραψε την προσφορά και την επιστολή αποδοχής για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F-16», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Μάθιου Μίλερ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστολή αποδοχής για την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ υπέγραψε η Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Η Τουρκία υπέγραψε την επιστολή αποδοχής των πωλήσεων F-16», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Μάθιου Μίλερ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία υπέγραψε την προσφορά και την επιστολή αποδοχής για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F-16».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τουρκία θα αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16.

Νωρίτερα, η αμερικανική πλευρά είχε κάνει λόγο για «σημαντικό βήμα προόδου», αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, δήλωσε πως «ένα σημαντικό βήμα προόδου έγινε σήμερα προκειμένου η Τουρκία να αγοράσει τα τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και να εκσυγχρονίσει τον υπάρχοντα στόλο της F-16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT