ΗΠΑ: Ζητούμε «πλήρη διαφάνεια» από το Ισραήλ για το πλήγμα σε σχολείο του ΟΗΕ

ΗΠΑ: Ζητούμε «πλήρη διαφάνεια» από το Ισραήλ για το πλήγμα σε σχολείο του ΟΗΕ

«Η ισραηλινή κυβέρνηση μας είπε πως θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πλήρη διαφάνεια» σχετικά με τον βομβαρδισμό σχολείου υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Γάζα, ζήτησε χθες, Πέμπτη, από το Ισραήλ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση μας είπε πως θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πλήγμα, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων αυτών που σκοτώθηκαν» και «αναμένουμε να είναι πλήρως διαφανής δημοσιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο χθες για τουλάχιστον 37 νεκρούς στον βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του Γραφείου Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως προχώρησαν στον βομβαρδισμό και τόνισαν ότι στόχος ήταν «βάση της Χαμάς», κατ’ αυτές.

Ο κ. Μίλερ είπε πως μέλη της Χαμάς συνηθίζουν να κρύβονται ανάμεσα σε αμάχους, αλλά η Ουάσιγκτον αναμένει περισσότερες πληροφορίες.

«Είδαμε τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους 14 παιδιά σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, και ασφαλώς, όταν βλέπεις –αν είναι ακριβές αυτό– πως σκοτώθηκαν 14 παιδιά, αυτοί δεν είναι τρομοκράτες», εξήγησε.

Τους τελευταίους μήνες, φαίνεται να εντείνεται η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον τρόπο που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν τον πόλεμο στη Γάζα.

Η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει ωστόσο ο βασικός υποστηρικτής του Ισραήλ παγκοσμίως, από διπλωματική και στρατιωτική σκοπιά.

Τονίζεται μάλιστα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον την 24η Ιουλίου.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT