Ο Σούνακ ζήτησε συγγνώμη που άφησε τις εκδηλώσεις μνήμης για τον εκλογικό αγώνα

Ο Σούνακ ζήτησε συγγνώμη που άφησε τις εκδηλώσεις μνήμης για τον εκλογικό αγώνα

«Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήταν λάθος που δεν έμεινα περισσότερο στη Νορμανδία - και ζητώ συγγνώμη», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρίσι Σούνακ ζήτησε συγγνώμη για την απόφασή του να αποχωρήσει πρόωρα από τις εκδηλώσεις μνήμης στη Νορμανδία της Γαλλίας χθες, Πέμπτη, και να επιστρέψει στη Βρετανία, για να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία. Για την απόφασή του αυτή είχε δεχθεί νωρίτερα σφοδρή κριτική.

«Μετά την ολοκλήρωση της βρετανικής εκδήλωσης στη Νορμανδία, επέστρεψα», ανέφερε ο Σούνακ σε ανάρτησή του στο Χ.

«Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήταν λάθος που δεν έμεινα περισσότερο στη Γαλλία – και ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός διεκδικεί τη στήριξη των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη

Παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος, βρέθηκαν στη Νορμανδία της βόρειας Γαλλίας, για να τιμήσουν την 80ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων, σημείο καμπής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Σούνακ μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Βρετανικό Μνημείο και στη συνέχεια αποχώρησε, αφήνοντας πίσω τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών απεικονίζεται σε φωτογραφίες με τον Μπάιντεν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς σε τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε αργότερα.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Σούνακ αποχώρησε νωρίτερα προκειμένου να παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη σε βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Το Συντηρητικό Κόμμα του Σούνακ βρίσκεται περίπου 20 μονάδες πίσω από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εθνικών εκλογών.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT