Πολωνία: «Μπλόκο» στην έκδοση υπόπτου για την επίθεση σε βοηθό του Ναβάλνι

Πολωνία: «Μπλόκο» στην έκδοση υπόπτου για την επίθεση σε βοηθό του Ναβάλνι

Οι πολωνικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες τον Απρίλιο, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Λιθουανία, και συμφώνησαν να τους παραδώσουν για ποινική δίωξη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολωνικό δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα, Παρασκευή, ότι ο ένας από τους δύο άνδρες που είναι ύποπτοι για την επίθεση εναντίον εξόριστου βοηθού του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δεν μπορεί να εκδοθεί στη Λιθουανία.

Ο πρώην βοηθός, Λεονίντ Βολκόφ, υπέστη τραύματα από χτυπήματα με σφυρί σε επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι του στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, στις 12 Μαρτίου.

Οι πολωνικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες τον Απρίλιο, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Λιθουανία, και συμφώνησαν να τους παραδώσουν για ποινική δίωξη.

Δεν μπορούσε να σταλεί στη Λιθουανία

Εφετείο της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι ο ένας από τους άνδρες δεν μπορούσε να σταλεί στη Λιθουανία, καθώς υπήρχαν παρόμοιες διαδικασίες που διεξάγονταν από Πολωνούς εισαγγελείς. Η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τον άλλο άνδρα εκκρεμεί.

Οι δύο ύποπτοι, που συνελήφθησαν στη Βαρσοβία στις 3 Απριλίου, είναι Πολωνοί πολίτες. Στη Λιθουανία τούς είχε απαγγελθεί κατηγορία για εσκεμμένη πρόκληση ελαφρών σωματικών βλαβών στον Βολκόφ, λόγω των πεποιθήσεών του, η οποία τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση.

Ο Βολκόφ είχε κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την επίθεση εναντίον του τον Μάρτιο.

Ο Ναβάλνι πέθανε τον Φεβρουάριο σε φυλακή της Αρκτικής στη Ρωσία. Οι ρωσικές αρχές ισχυρίζονται ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Οι οπαδοί του ισχυρίζονται ότι δολοφονήθηκε από τις Αρχές, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT