Η Ολλανδία επενδύει στην παραγωγή αρμάτων μάχης για το Κίεβο

Η Ολλανδία επενδύει στην παραγωγή αρμάτων μάχης για το Κίεβο

Η ολλανδική κυβέρνηση στοχεύει, από κοινού με τη Δανία, στην αύξηση της παραγωγής των αρμάτων μάχης CV90. Πρόκειται για τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα με αντιαρματικές ικανότητες, που μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ στρατιώτες

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ, για την παραγωγή αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση αναφέρει ότι, από κοινού με τη Δανία, στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγής αρμάτων CV90, πολλά εκ των οποίων θα κατασκευαστούν στην Ολλανδία.

Το CV90, το οποίο κατασκευάζεται από την BAE Systems, είναι ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα με αντιαρματικές ικανότητες, που μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ στρατιώτες στον θάλαμο επιβατών.

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι θα επενδύσει 54 εκατ. ευρώ στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, καθώς και 25 εκατ. ευρώ σε ένα ταμείο που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη νέων εταιρειών, στην αμυντική βιομηχανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT