Μπάιντεν: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι

Μπάιντεν: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι

«Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε έως ότου επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση τεσσάρων αιχμαλώτων, έπειτα από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων, έπειτα από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, χαιρέτισε το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν μέχρι να απελευθερωθούν «όλοι» οι όμηροι. «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε έως ότου επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων κατά τη διάρκεια μιας «δύσκολης» στρατιωτικής επιχείρησης. Πρόκειται για τους Νόα Αργκαμάνι 26 ετών, Αλμογκ Μέιρ Ζαν 22 ετών, Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και Σλόμι Ζιβ, 41 ετών, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από τον χώρο διεξαγωγής του μουσικού φεστιβάλ Nova electro. Οι τέσσερις όμηροι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι «καλά στην υγεία τους».

Παράλληλα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, εξήρε σε ανακοίνωσή του «το έργο των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας που έφεραν εις πέρας αυτήν τη γενναία επιχείρηση».

Ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη να επιτευχθεί η συμφωνία, η οποία βρίσκεται «επί του παρόντος στο τραπέζι» μεταξύ των δύο πλευρών και περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων.

«Η συμφωνία αυτή έχει την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και την υποστήριξη χωρών σε όλο τον κόσμο», συγκεκριμένα «των 16 χωρών των οποίων πολίτες κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς», συνέχισε ο Τζέικ Σάλιβαν.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Αντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στη Μέση Ανατολή για να προωθήσει την πρόταση κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT