Σπάνια εμφάνιση για τις ακριβοθώρητες κόρες του Πούτιν – Γιατί ο Ρώσος πρόεδρος δεν μιλά ποτέ για αυτές

Σπάνια εμφάνιση για τις ακριβοθώρητες κόρες του Πούτιν – Γιατί ο Ρώσος πρόεδρος δεν μιλά ποτέ για αυτές

Γιατί ο Βλαντίμιρ Πούτιν διατηρεί επτασφράγιστη την οικογενειακή του ζωή.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της μυστικοπάθειας που περιβάλλει τη ζωή του Ρώσου προέδρου, ελάχιστα είναι γνωστά για τις δύο κόρες του, οι οποίες σπανίως πραγματοποιούν δημόσιες εμφανίσεις. 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κρατά τις λεπτομέρειες της οικογενειακής του ζωής άκρως απόρρητες και ουδέποτε έχει επιβεβαιώσει τα στοιχεία των θυγατέρων του για τις οποίες έχει περιοριστεί να γνωστοποιήσει πως είναι επιστήμονες και του έχουν χαρίσει εγγόνια. 

Σε μία σπάνια συγκυρία, λοιπόν, η 39χρονη Μαρία Βοροντσόβα και η 37χρονη Κατερίνα Τίχονοβα, συμμετείχαν χθες στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. 

Η Τιχόνοβα, που είναι στέλεχος τεχνολογικής εταιρείας, εμφανίστηκε την Πέμπτη σε πάνελ του Φόρουμ μέσω βιντεοκλήσης, μιλώντας για τη διασφάλιση της «τεχνολογικής κυριαρχίας» στο πεδίο της άμυνας και της βιομηχανίας. Στη λίστα των ομιλητών αναφερόταν ως γενική διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Πνευματικής Ανάπτυξης (NIDF). 

Από την άλλη, η Μαρία Βοροντσόβα, η οποία είναι ενδοκρινολόγος και εμφανιζόταν με τον τίτλο του μέλους της Ρωσικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης στη λίστα των εισηγητών του Φόρουμ, μίλησε δια ζώσης σε πάνελ την Παρασκευή. 

Σπάνια εμφάνιση για τις ακριβοθώρητες κόρες του Πούτιν – Γιατί ο Ρώσος πρόεδρος δεν μιλά ποτέ για αυτές-1
Φωτ.: REUTERS/Marina Mamontova

Τι είναι γνωστό για τις κόρες Πούτιν

Πρόκειται για τις δύο κόρες του από τον γάμο του με την πρώην σύζυγό του, Λιουντμίλα, με την οποία χώρισαν το 2013 μετά από τριάντα χρόνια γάμου. 

Και οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο στόχαστρο των δυτικών κυρώσεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2024. 

Ο Πούτιν διατηρεί άκρως απόρρητη την αυστηρά οικογενειακή του ζωή, ώστε όπως εκτιμούν οι αναλυτές, να μην αποκαλύπτονται τα τρωτά σημεία που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αντίπαλοί του, με απώτερο στόχο να διατηρεί αλώβητο το προφίλ του πανισχυρού ηγέτη της Ρωσίας. 

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος, οι κόρες του δεν εμπλέκονται στην πολιτική και ζουν μια συνηθισμένη ζωή. Παρόλα αυτά, από καιρού εις καιρόν οι δύο τους πραγματοποιούσαν ομιλίες σε διάφορα φόρα και εκδηλώσεις, αν και οι δημόσιες εμφανίσεις τους παραμένουν σπανιότατες.  

Σπάνια εμφάνιση για τις ακριβοθώρητες κόρες του Πούτιν – Γιατί ο Ρώσος πρόεδρος δεν μιλά ποτέ για αυτές-2

Η Μαρία Βοροντσόβα σε Φόρουμ του 2022 – Screenshot/YouTube

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διακινηθεί στο παρελθόν, αλλά παραμένουν στη σφαίρα της εικασίας, η Βοροντσόβα φέρεται να παντρεύτηκε έναν Ολλανδό επιχειρηματία, με τον οποίο πιστεύεται πως ζούσαν σε ένα διαμέρισμα αξίας 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ολλανδία.

Μια έπαυλη επίσης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, οκτώ υπνοδωματίων στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας που φέρεται να είχε αγοράσει ο πρώην σύζυγός της, Κιρίλ Σαμάλοφ, έχει συνδεθεί με την Τικόνοβα.

Στις φήμες πως ο Πούτιν έχει αποκτήσει κι άλλα παιδιά εκτός του πρώτου γάμου του, το Κρεμλίνο πάντα ήταν κατηγορηματικό πως πρόκειται για ψεύδη. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT