Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έπληξε για πρώτη φορά ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-57

Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έπληξε για πρώτη φορά ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-57

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος τελευταίας γενιάς ήταν σταθμευμένο σε αεροπορική βάση σε απόσταση 589 χιλιομέτρων από τις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία, μεταξύ των ουκρανικών και κατοχικών ρωσικών δυνάμεων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν για πρώτη φορά τελευταίας γενιάς ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 σε αεροπορική βάση εντός της Ρωσίας, έγινε σήμερα γνωστό από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου GUR, η οποία παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες, που, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επιβεβαιώνουν το πλήγμα.

Σε ανάρτηση στο Telegram, η GUR δεν διευκρίνισε πώς επλήγη το Su-57 ούτε από ποια μονάδα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Δημοφιλής Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ, που τάσσεται υπέρ του πολέμου, αυτοαποκαλείται Fighterbomber και επικεντρώνεται σε θέματα αεροπλοΐας, είπε ότι η αναφορά για το πλήγμα εναντίον του Su-57 είναι ορθή και ότι επλήγη από ντρόουν.

Η GUR ισχυρίζεται ότι το μαχητικό αεροσκάφος ήταν σταθμευμένο στην αεροπορική βάση Akhtubinsk, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 589 χιλιομέτρων από τις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία, μεταξύ των ουκρανικών και κατοχικών ρωσικών δυνάμεων.

Αναφορές για ζημιές

Ο Ρώσος μπλόγκερ Fighterbomber ανέφερε ότι το μαχητικό αεροσκάφος επλήγη από θραύσματα και οι ζημιές που έχει υποστεί αξιολογούνται αυτή τη στιγμή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αεροσκάφος θα μπορούσε να επιδιορθωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το αεροσκάφος θεωρηθεί ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί θα είναι η πρώτη απώλεια στη μάχη ενός Su-57.

Ο στρατιωτικός συντάκτης του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti Αλεξάντερ Χαρσένκο ανήρτησε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα, στο οποίο δεν επιβεβαίωνε άμεσα το πλήγμα, όμως έκανε αναφορά στην απουσία υπόστεγου για την προστασία των στρατιωτικών αεροσκαφών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT