Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Λευκός Οίκος για το ενδεχόμενο συνάντησης Μπάιντεν – Νετανιάχου

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Λευκός Οίκος για το ενδεχόμενο συνάντησης Μπάιντεν – Νετανιάχου

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν δήλωσε ότι ελπίζει να έχει επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους μέχρι την άφιξη του Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε ούτε απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να συναντήσει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για να μιλήσει στο Κογκρέσο τον επόμενο μήνα.

«Δεν έχω τίποτα να ανακοινώσω σήμερα», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία.

«Ερχεται για να μιλήσει στο Κογκρέσο. Ο πρόεδρος συνομιλεί μαζί του συνεχώς», δήλωσε ο Σάλιβαν.

Ο Νετανιάχου είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 24 Ιουλίου.

Εντάσεις εν μέσω πολέμου

Ο Μπάιντεν, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Χαμάς στη Γάζα. Ωστόσο σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ των δύο ανδρών για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, έχει δεχθεί κριτική από μέρος της εκλογικής του βάσης για την υποστήριξη προς το Ισραήλ, λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών Παλαιστινίων από την επίθεση του Ισραήλ.

Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι ελπίζει να έχει επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους μέχρι την άφιξη του Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον. Η Χαμάς πρέπει απλώς να πει «ναι» στην πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι, ανέφερε.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γαλλία σήμερα Κυριακή, χαιρέτισε τη διάσωση από τις ισραηλινές δυνάμεις τεσσάρων ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT