Συμφωνία Μπάιντεν – Μακρόν για τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

Συμφωνία Μπάιντεν – Μακρόν για τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε πως συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του για την αξιοποίηση των «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 300 δισ. δολαρίων, προς όφελος της Ουκρανίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε πως συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν για τη χρήση των «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προς όφελος της Ουκρανίας, προσθέτοντας πως οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το ζήτημα. 

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, ΗΠΑ και Γαλλία συμφώνησαν να χρησιμοποιηθούν κέρδη από τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, για την υποστήριξη του αμυνόμενου κράτους. 

Στα μέσα της εβδομάδας ο Λευκός Οίκος είχε τονίσει ότι πρέπει να εξευρεθεί από κοινού με τους συμμάχους μια λύση για την αξιοποίηση των ρωσικών στοιχείων ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι το θέμα θα συζητηθεί και κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής με τους ηγέτες της G7 στην Ιταλία την ερχόμενη εβδομάδα.

Στα τέλη Μαΐου, η Ρωσία είχε προειδοποιήσει πως θα προχωρήσει σε αντίποινα, αν οι δυτικές χώρες χρησιμοποιήσουν, παράνομα κατά το Κίεβο, τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT