Πανηγυρίζει το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία

Πανηγυρίζει το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία

Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, θα είναι η πρώτη φορά που το FPÖ θα βρεθεί στην πρώτη θέση σε εθνικές εκλογές στην Αυστρία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες στην Αυστρία, δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα εκτίμησης που βασίζεται σε έρευνες της περασμένης εβδομάδας και δείχνουν άνετο προβάδισμα με ποσοστό 27% του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας FPÖ. 

Επονται το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, ÖVP, με 23,5% και οι Σοσιαλδημοκράτες, SPÖ, με 23%.

Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, θα είναι η πρώτη φορά που το FPÖ θα βρεθεί στην πρώτη θέση σε εκλογές στην Αυστρία, υποδηλώνοντας κρίσιμη πολιτική καμπή.

«Βαρόμετρο» ενόψει γενικών εκλογών

Η υποστήριξη για το FPÖ κατέρρευσε το 2019, μετά το σκάνδαλο «Ibizagate», στο οποίο ο πρώην ηγέτης του πιάστηκε σε βίντεο να υπόσχεται κρατικές συμβάσεις σε γυναίκα που παρίστανε την ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη.

Ωστόσο, το κόμμα αξιοποίησε τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, την ακρίβεια, καθώς και για τις ανησυχίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ευρωεκλογές θεωρούνται από πολλούς Αυστριακούς ως βαρόμετρο, ενόψει των γενικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο, και το Κόμμα των Ελευθέρων αισθάνεται σίγουρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT