Γερμανία: «Καμία σκέψη» για πρόωρες εκλογές

Γερμανία: «Καμία σκέψη» για πρόωρες εκλογές

«Στη Γερμανία η επόμενη Μπούντεσταγκ θα εκλεγεί το φθινόπωρο του 2025 και σκοπεύουμε αυτό να το τηρήσουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ απέκλεισε πριν από λίγο το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Γερμανία, παρά το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Χέμπεστραϊτ τόνισε ότι η Γαλλία έχει διαφορετικό πολιτικό σύστημα και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε «ούτε για δευτερόλεπτο» σκέψη για πρόωρες εκλογές στην κυβέρνηση.

«Στη Γερμανία η επόμενη Μπούντεσταγκ θα εκλεγεί το φθινόπωρο του 2025 και σκοπεύουμε αυτό να το τηρήσουμε», δήλωσε.

Βαριά ήττα για Σολτς και Μακρόν

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών κόμμα του Σολτς υπέστη ταπεινωτική ήττα, καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, τερματίζοντας πίσω από το αντιμεταναστευτικό AfD.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα στη Γαλλία, η «Εθνική Συσπείρωση» (RN) της Λεπέν συγκέντρωσε το 31,5% των ψήφων συγκριτικά με την κυβερνώσα συμμαχία του Μακρόν, που έλαβε μόλις 14,6%.

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί βαρύ πλήγμα για τον Γάλλο πρόεδρο, που λίγο έλειψε μάλιστα να καταλήξει στην τρίτη θέση, πίσω από την Κεντροαριστερά, η οποία συγκεντρώνει 13,8%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Financial Times, Le Monde

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT