Ευρωεκλογές 2024: «Kακό αποτέλεσμα» για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα

Ευρωεκλογές 2024: «Kακό αποτέλεσμα» για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα

«Ολοι γνωρίζαμε ότι δεν θα επαναλαμβάναμε την επιτυχία του 2019, που ήταν εξαιρετική», τόνισε η γενική γραμματέας του κόμματος

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γενική γραμματέας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP) Μπενεντέτα ντε Μάρτε έκανε λόγο για «απογοητευτικά αποτελέσματα» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Politico «EU Election Hangover» σήμερα, Δευτέρα, το πρωί.

«Αυτό είναι κακό αποτέλεσμα σε σύγκριση με το 2019», δήλωσε η ίδια, επισημαίνοντας ιδίως την απώλεια βασικών εκλογικών περιφερειών στη Γερμανία και τη Γαλλία.

«Ολοι γνωρίζαμε ότι δεν θα επαναλαμβάναμε την επιτυχία του 2019, που ήταν εξαιρετική. Υπήρχε μία δυναμική που δεν βλέπουμε πια παντού», πρόσθεσε. Συνολικά, οι Πράσινοι έχασαν χθες Κυριακή 20 έδρες.

Διαπραγματεύσεις με άλλες ευρωομάδες

Η Ντε Μάρτε άφησε επίσης ανοιχτή την πόρτα για μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τις άλλες κύριες ευρωομάδες, όπως των συντηρητικών, των σοσιαλιστών και των φιλελευθέρων.

«Είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις», ανέφερε. «Εάν οι Πράσινοι ενταχθούν σε μελλοντική πλειοψηφία, αυτό θα γίνει για να συνεχιστεί το έργο για την Πράσινη Συμφωνία», πρόσθεσε.

Πηγή: Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT