Ευρωεκλογές 2024 – Γερμανία: Το AfD αποκλείει τον κορυφαίο του υποψήφιο από την ευρωομάδα του

Ευρωεκλογές 2024 – Γερμανία: Το AfD αποκλείει τον κορυφαίο του υποψήφιο από την ευρωομάδα του

Το να είναι κάποιος μέλος των SS, της κύριας παραστρατιωτικής δύναμης των Ναζί, δεν τον καθιστά «αυτόματα εγκληματία», είχε δηλώσει ο κορυφαίος υποψήφιος της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος υποψήφιος της ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα αποκλειστεί από την ομάδα του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε το AfD.

Ο Μαξιμίλιαν Κραχ συμφώνησε να σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία και παραιτήθηκε από το ηγετικό συμβούλιο του AfD τον Μάιο, αφού δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι το να είναι κάποιος μέλος των SS, της κύριας παραστρατιωτικής δύναμης των Ναζί, δεν τον καθιστά «αυτόματα εγκληματία».

«Καταστροφικό μήνυμα»

Μέχρι τότε ήταν ήδη πολύ αργά για να αφαιρεθεί το όνομά του από το ψηφοδέλτιο. Θα εξακολουθήσει να είναι ευρωβουλευτής.

Εχει επίσης ερευνηθεί από τους Γερμανούς εισαγγελείς για φερόμενες πληρωμές από τη Ρωσία και την Κίνα – ισχυρισμούς που έχει απορρίψει.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του AfD, ο Κραχ τόνισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η απόφαση στέλνει το κόμμα «σε λάθος δρόμο και στέλνει επίσης καταστροφικό μήνυμα στους ψηφοφόρους μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT