Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος

Δρόμοι, υπόγεια και αγροί πλημμύρισαν, με την Πυροσβεστική να πραγματοποιεί περισσότερες από 2.000 επεμβάσεις. Εκλογικά τμήματα δεν ήταν προσβάσιμα την Κυριακή, ενώ αεροπλάνο έπεσε σε καταιγίδα χαλαζιού

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν εδώ και ημέρες την Αυστρία, έχοντας προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές, ενώ ένας 77χρονος παραμένει αγνοούμενος. 

Σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία, ο 77χρονος συνταξιούχος «είχε πάει με το αυτοκίνητό του να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές» την Κυριακή και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι του. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Ισχυρές βροχές έπληξαν ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της περιφέρειας του Μπούργκενλαντ, στα σύνορα με τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα φράγμα.

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος-1
Reuters

Δρόμοι, υπόγεια και αγροί πλημμύρισαν, με την Πυροσβεστική να πραγματοποιεί περισσότερες από 2.000 επεμβάσεις σε διάφορες περιφέρειες. Στη Στυρία, στα νοτιοανατολικά, έξι εκλογικά τμήματα πλημμύρισαν ή δεν ήταν προσβάσιμα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι τοπικές Αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, ένας 36χρονος Κροάτης, που εκτελούσε εργασίες με εκσκαφέα, έπεσε μέσα σε χείμαρρο και βρέθηκε παγιδευμένος μέσα στην καμπίνα του. Υπέκυψε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Αεροπλάνο έπεσε σε καταιγίδα χαλαζιού

Ενα αεροπλάνο της Austrian Airlines, προερχόμενο από την Πάλμα της Μαγιόρκας, έπεσε μέσα σε καταιγίδα χαλαζιού το απόγευμα της Κυριακής, καθώς πλησίαζε στη Βιέννη. «Σύμφωνα με το πληρωμα, η καταιγίδα δεν φαινόταν στο μετεωρολογικό ραντάρ», εξήγησε η εταιρεία σε δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά στη συνέχεια προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίσθηκε στη διάρκεια αυτού του «επεισοδίου που δεν διήρκεσε παρά μερικά δευτερόλεπτα».

Σε φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση εικονίζεται ένα αεροπλάνο με τους δύο μπροστινούς υαλοπίνακες του κόκπιτ να φέρουν σημάδια από χτυπήματα, η μύτη του αεροπλάνου να λείπει και μερικά πάνελ να έχουν αποσπασθεί.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, Τρίτη, όμως αναμένεται ότι θα συνεχισθούν μέχρι και μεθαύριο, Τετάρτη, το βράδυ, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Δείτε εικόνες

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος-2
Reuters

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος-3
Reuters

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος-4
Reuters

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος-5
Reuters

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος-6
Reuters

Αυστρία: Σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές καταιγίδες – Ενας αγνοούμενος-7
Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT